Nordic Jewel – Tyylikkäimmät suomalaiset korut & kellot

Heli Kauhanen on koru- ja esinemuotoilija, taiteen maisteri ja yrittäjä.

Nuoruudessa virinnyt harrastuneisuus ja taideopinnot saivat jatkoa Lahden Muotoiluinstituutissa monialaisina opintoina, joiden myötä syntyi vankka tekninen taito ja ymmärrys kultasepänalan tekniikoihin. Myöhemmin maisteriopinnot Taideteollisessa Korkeakoulussa syvensivät taiteellista työskentelyä ja voimistivat henkilökohtaista käsialaa.

Yrittäjyyttä muotoilijalla on takanaan jo runsaat kymmenen vuotta. Tällä hetkellä Heli Kauhanen työskentelee omassa muotoiluyrityksessään, Spoonfull Designissa.

”Töideni muotokielen lähtökohdat ovat usein taiteelliset, mutta vielä tarkemmin lopputulosta ohjaa käyttäjäfunktio”, Heli kertoo asiakaslähtöisestä työskentelystään. ”Kun asiakas haluaa uniikin tuotteen, on kaikkein tärkeintä nähdä hänetkin uniikkina. Asiakkaaseen tutustuminen on tärkeintä. Näin lopputulokseksi syntyy jotain uutta ja ainutkertaista, uniikkia.”

”Taiteellisessa työskentelyssä toiminta on vapaampaa ja sen myötä ehkä myös haasteellisempaa. Luonto ja sen ilmiöt ovat minulle henkilökohtaisen työskentelyn tärkeimpiä inspiraation lähteitä. Tuulen, valon ja liikkeen vaikutelmat saavat uudet tulkintansa syntyvissä tuotteissa. Erityisen mieluisia materiaaleja minulle ovat hopea, titaani, lasi ja vuorikide”, Heli toteaa omaehtoisista projekteistaan.

Heli Kauhasen kymmenen vuotta sitten perustama Spoonfull Design on muotoilutoimisto, joka suunnittelee, valmistaa ja tuottaa korkealaatuisia koruja sekä pienesineitä. Tuotesuunnittelun lähtökohtia Spoonfull Designissa ovat työn tilaajan yksilölliset tarpeet.

Spoonfull Designin kulmakiviä ovat laatu, kestävyys ja arkipäivän kauneus, mutta erityisen mieluisaa on maustaa työskentelyä aika ajoin myös hyppysellisellä luksusta. Useimmiten tuotteissa käytetään jalometalleja, kiveä, terästä, puuta ja lasia. Yhteistyö eri alojen käsityötaitajien kanssa on monissa projekteissa keskeistä.

www.helikauhanen.fi

Ostoskorisi on tyhjä